Nytt steg i retning Konstanz

Versjon 2

På torsdag kveld førre veke fekk eg endeleg epost om vidare søknadsprosess. Det har ikkje heilt gått opp for meg at det er to og ein halv månad sidan eg søkte, litt under to og ein halv månad sidan eg fekk svar og endå kortare tid sidan me fekk informasjon om korleis søknadsprosessen skulle bli vidare. Då verke det evig lenge til eg måtte starte med alt papirarbeidet og språkteksten. No sit eg her og har starta. Eg har fått epost frå universitetet, eg har fyllt ut all personleg informasjon, og eg har til og med betalt depositum til studentbustad.

Dessverre er det ikkje slik at du er ferdig når du har søkt om å få reise på utveksling. Når du søker om å få reise på utvekskling, søker du berre om å få kome med på utvekslingsavtalen til universitetet. Etter at du har fått stadfesta at du har fått plass på utvekslingsavtalen blir du nominert av universitetet til universitetet i landet du reiser til. Så må du vente på at universitetet i landet du reiser til tar kontakt og informerer om vidare søknadsprosess. Når dei har gjort det, må du søke til universitetet du skal reise til. Det er der eg er no. Det er mykje papirarbeid og mykje som skal fyllast ut. I tillegg må eg ta ein språktekst i løpet av neste veke. Eg kjenner eg er litt nervøs med tanke på den. Tenk om eg overvurderer eigne kunnskaper og plutseleg får vite at eg berre har tyskkunnskaper som står til A1? Eg trur ikkje det kjem til å skje, men det er slike irrasjonelle tankar som av og til melder seg.

No byrjar det òg gå opp for meg at eg faktisk skal reise til utlandet snart, at eg skal reise bort frå familie og vener i nesten eitt år. Heldigvis kjem eg heim til jul, og det er ein liten pause mellom vintersemesteret og sommarsemesteret. Likevel har eg starta å tenkje på at det kan kome til å bli litt hardt òg. Eg synest allereie det er rart å høyre andre planlegge kva dei skal gjere til hausten og at eg ikkje kan vere her og ta del i det. Eg har kanskje mindre seperasjonsangst enn “eg-kjem-til-å-gå-glipp-av-såååå-mykje-angst”.

I tillegg viser jo Oslo seg fram frå si beste side for tida, noko som gjer det endå vanskelegare å forstå at eg skal reise herfrå snart. Eigentleg hadde eg planar om å gå meg ein lang tur i dag og ta bilete som eg kan sitje å sjå på når eg saknar Oslo. Dessverre vart eg sett ut av noko som enten er allergi eller forkjølelse. Men eg har mange andre fine bilete frå Oslo, som til dømes desse to av utsikten frå takterassen der eg bur. Begge bileta er tatt 26. mars då det var sol og tjue grader. Nesten slik som i dag.

Eg håpar de vil følgje bloggen og alt rundt utvekslinga vidare. Om de er interessert kan de òg følgje meg på Pinterest kor eg lagrar mange pins med bilete av Tyskland Brukarnamnet mitt er mailenehaeaak trur eg. Bloggen har òg Facebook-side: facebook.com/mailenefh

 

Advertisement

Kommenter

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s